Benelux Group Nieuws - Host Access Solutions | M-Files Partner
m-files, mfiles, m-files Nederland, m-files belgie, documentmanagement, document management, document management systeem, document management oplossing, benelux group,
3097
post-template-default,single,single-post,postid-3097,single-format-standard,bridge-core-2.5.8,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Host Access Solutions

Vandaag zetten we kantoor Almelo in de spotlight. Daar is Host Access Solutions gevestigd, één van de vier bedrijven die het team versterkt van de Benelux Group. We spraken met Giancarlo Parinussa, die inmiddels ruim drie jaar als consultant werkzaam is bij het bedrijf.

Wat meteen opvalt, is dat ze niet alleen een kantoor in Nederland hebben, maar ook een vestiging op Curaçao hebben, waar ze M-Files onder andere leveren aan de regering.

Voordat Giancarlo als M-Files consultant aan de slag ging deed hij veel ervaring op met ITIL bij Centric/Brunel. “In de diverse rollen op het gebied van IT servicemanagement heb ik veel geleerd en merkte ik op een gegeven moment dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging”, aldus Giancarlo. Via via kwam hij in gesprek met Ronald Uitslag (Partner Benelux Group) en was er direct een klik: “binnen no time zat ik aan tafel met mijn andere collega Jeroen Uittenbosch en heb ik de overstap gemaakt naar Host Access.”

Eerst heb ik me gericht op het verder verkrijgen van kennis over informatiemanagement en heb ik alle M-Files certificaten behaald. Ook heb ik veel geleerd door met Jeroen Uittenbosch (Senior consultant) op pad te gaan en samen analyses te doen van bedrijfsprocessen. Het leuke van het werken met M-Files is ook dat er zoveel mogelijk is. M-Files kent zoveel configuratiemogelijkheden, dat er altijd wel een antwoord is te vinden voor een klant. Daarnaast hebben we ook nog eens specialisten in huis op het gebied van softwareontwikkeling en kan ik een functioneel ontwerp voor een script of aanvullende applicatie opstellen, die dan weer door mijn collega’s wordt gemaakt.

Momenteel zijn we veel bezig met klanten uit de voedselindustrie, waar NIZO er één van is (lees hier meer over de ervaringen van NIZO met M-Files in deze case study). “Tijdens zo’n implementatie bouw je niet alleen aan de applicatie maar ook aan een persoonlijke relatie. Ik merk dat klanten het fijn vinden om vragen te stellen aan de persoon die de implementatie heeft gedaan. Die combinatie van zakelijk contact en een persoonlijke klik, vind ik erg fijn aan onze organisatie.”

In mijn nieuwe rol heb ik vooral het geven van trainingen moeten leren. Ik merkte dat ik het lastig vond om aan een groep mensen kennis over te brengen. Host Access heeft me de mogelijkheid gegeven trainingen te doorlopen om deze vaardigheden te verbeteren, waardoor ik me veel beter thuis voel in dat deel van mijn werkzaamheden.

Nu we met de Benelux Group meer M-Files kennis in huis hebben ben ik ervan overtuigd dat we met elkaar kunnen groeien. Een goede werkverdeling maakt het mogelijk om elke klant de aandacht te geven die ze verdient zonder de klik tussen consultant en opdrachtgever te verliezen. Via Microsoft Teams staan we als collega’s van de verschillende kantoren makkelijk en snel met elkaar in contact. Soms moet ik er zelf nog een beetje aan wennen dat ik met meer mensen kan sparren dan alleen de collega’s hier in Almelo. Ik zie dat we met elkaar gewoon meer weten of soms meerdere oplossingen kunnen vergelijken.

De Benelux Group heeft met het kantoor in Almelo naast Giancarlo veel ervaring in huis, zo was Host Access de eerste Nederlandse Partner en wordt er naast M-Files ook gewerkt met andere applicaties voor input (Scansys) en output (Bottomline – Transform).

Volg ons ook op social media